Bhata met ansjovis en zoete aardappel
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de aubergine en zoete aardappel in kleine blokjes van 1½ centimeter.
Verhit de olie in de pan, doe de ui en bladselderijstelen erbij en fruit tot de ui glazig is.
Voeg de knoflook en ansjovis toe en bak tot de ansjovis zo goed als verdwenen is.
Doe er een theelepel tomatenpuree bij en laat even in de pan liggen om te ontzuren, meng vervolgens met de rest.
Voeg de masala toe en bak 30 seconden op hoog vuur tot het mengsel goed gaat geuren. Kijk uit dat de masala niet verbrandt.
Voeg de blokjes aubergine toe en meng het geheel goed.
Giet de bouillon erbij, draai het vuur lager en laat 10 minuten stoven.
Voeg de blokjes zoete aardappel en eventueel de hele madame jeanette-pepertoe en stoof tot de aardappelen beetgaar zijn, ongeveer 20 minuten op laag vuur. De zoeteaardappelblokjes moeten nog zichtbaar zijn en hun vorm behouden. De aubergine heeft tegen deze tijd een zachte, custardachtige textuur.
Vis de madame jeanette voor het serveren uit de pan. Serveer met het blad van de bladselderij, witte rijst, kiwi- of een andere soort chutney (recepten in Madame Jeanette) en ingemaakte groenten. Eventueel met de fijngesneden en gestoofde MJ, voor eters die houden van écht pittig!