Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Biefstuk met gesmoorde ui en courgette

Biefstuk met gesmoorde ui en courgette

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de krielaardappels in ca. 20 minuten gaar in water met wat zout. Was de courgettes en snijd ze in plakjes. Pel de uien en snijd ze in ringen. Was de tijm, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes.

  2. Verhit de olijfolie in een braadpan en verdeel er de courgette, de ui, het venkelzaad en de tijm in. Leg een deksel op de pan en smoor het geheel in 10-12 minuten gaar.

  3. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 2 el boter in een pan op middelhoog vuur en bak er het vlees ca. 4 minuten per zijde in. Het vlees moet veerkrachtig maar niet hard aanvoelen. Neem het vlees uit de pan en verpak het losjes in aluminiumfolie. Laat ca. 4 minuten rusten.

  4. Giet de krielaardappels af en laat ze droogstomen. Smelt 2 el boter op de aardappels en breng op smaak met zout en peper. Breng het courgettemengsel op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappels en het courgettemengsel over borden. Snijd de biefstukken in dikke plakken en leg ze op de groenten.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)