Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 1 el olie en de boter in een pan en bak er de biefstukken ca. 2 minuten aan beide zijden in. Leg de biefstukken in een ovenschaal en bak 6-8 minuten in de oven tot het vlees veerkrachtig maar niet hard aanvoelt.
  2. Verhit een grillpan. Snijd de courgette in dikke plakken en wrijf ze in met 1 el olie. Gril de courgette ca. 3 minuten aan beide zijden. Bestrooi met zout en peper. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes.
  3. Snijd de schil inclusief witte huid van de sinaasappel en snijd met een dun mes het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Knijp het sap uit de rest van de sinaasappel. Karamelliseer de suiker in een klein pannetje en blus af met het sinaasappelsap en de azijn.
  4. Neem het vlees uit de oven en laat het ca. 2 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken. Roer de sinaasappelpartjes en de tijm door de sinaasappelkaramel. Verdeel de courgette en het vlees over borden en schenk er de saus overheen. Bestrooi met grof zeezout en peper.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Janneke Duister
Servies etc.: Eigen collectie