Bereiding

Een ‘tagliata‘ bestaat uit sneetjes kortgebakken rundvlees, geserveerd op in dit geval coleslaw van rode kool en afgewerkt met geraspte Parmezaanse kaas. Onze tip: maak de coleslaw een dag van te voren, dan is hij nog veel lekkerder.

  1. Meng voor de coleslaw alle groenten in een grote kom met de helft van de peterselie. Roer het citroensap, de mosterd, de honing, de olijfolie en het zout in een kommetje door elkaar. Schep de dressing door de groenten en zet de coleslaw apart.
  2. Verhit een grillpan op hoog vuur tot hij zeer heet is. Wrijf de biefstukken in met de snijkant van de knoflook en bestrooi met zout en peper. Bak de biefstukken 2 minuten en 30 seconden per kant in de pan tot ze dichtgeschroeid zijn en grillstreepjes krijgen (medium rare). Haal uit de pan en laat rusten.
  3. Meng de rucola, de paprika en ¾ van de parmezaan in een kom met enkele scheutjes olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over een grote schaal. Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel dit over de rucolasalade. Garneer met de overige peterselie en parmezaan en serveer met de coleslaw.

Per portie: ca. 450 kcal
32 g eiwit | 29 g vet | 14 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur en foodstyling: Lottie Covell Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson