Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verdeel voor de geroosterde aardappels de aardappel, de knoflook en de rozemarijn over een ovenschaal. Bedruip met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de aardappels in ca. 50 minuten goudbruin en gaar in de oven.
- Verhit intussen voor de uienchutney de boter in een pan en bak er de rode ui 5-6 minuten in. Zet het vuur laag en voeg de honing, de port en de balsamico toe. Breng aan de kook en laat ca. 10 minuten rustig inkoken tot een stroperig geheel. Breng op smaak met zout en peper.
- Rijg de biefstukblokjes aan de satéprikkers. Wrijf het vlees lichtjes in met wat olie en gril het op een zeer hete barbecue (of in een grillpan) rondom in maximaal 5 minuten goudbruin. Neem van de grill en laat kort rusten op een schaal. Schep de uienchutney over de spiesjes en draai ze er even doorheen zodat het goed verdeeld is. Serveer de spiesjes met de geroosterde aardappels.
Per portie: ca. 545 kcal
33 g eiwit | 20 g vet | 48 g koolhydraten
Foto’s: Mitchell van Voorbergen Styling: Alexandra Hereijgers Receptuur en foodstyling: Willem van Santen