Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Bieten-tabouleh

Bieten-tabouleh

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zet water op in de waterkoker. Doe de quinoa in een zeef en schenk er het kokende water overheen om hem op te warmen. (Of verwarm de quinoa 90 seconden in de magnetron op 800 Watt.) Giet af, laat uitlekken en doe de quinoa in een grote kom.

  2. Doe de bieten, ¾ van de verse kruiden, 2 el olijfolie, het citroensap en 5-6 el koud water in een keukenmachine en pureer alles glad. Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel meer water toe om het geheel smeuïger te maken. Meng de bietenpuree door de warme quinoa in de kom.

  3. Meng de tomaat, de ui, de komkommer en de geraspte citroenschil erdoorheen en breng de salade op smaak met zout en peper. Verdeel de salade over 2 borden, garneer met de overige verse kruiden en besprenkel met wat extra olijfolie.

Per portie: 422 kcal | 50 g koolhydraten | 10 g eiwit | 17 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Liberty Mendez Foto’s: Hayley Benoit

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)