Bietensoep met blauwekaascrostini
Eenvoudig
ca. 1 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Houd wat tijmblaadjes achter voor de garnering. Doe de rode biet met de rode ui, de knoflook en de overige tijm in een braadslee. Schenk er 150 ml water bij en bestrooi met zout en peper. Dek af met een dubbele laag aluminiumfolie. Bak 1 uur en 15 minuten in de oven tot de bieten zacht zijn.
Verwijder het folie en laat de bieten iets afkoelen. Pel de schil van de bieten en hak de bieten in kleine stukjes. Breng de bieten met de ui, de knoflook en de groentebouillon in een pan aan de kook. Pureer met behulp van een staafmixer of in een blender helemaal glad. Breng op smaak met zout en peper en roer de crème fraîche en het citroensap erdoorheen. Pureer nogmaals. Houd de soep warm.
Verhit voor de crostini de oven op de hoogste grillstand. Leg het brood op een bakplaat en rooster beide zijden onder de grill. Bestrijk het brood met de chutney. Verdeel de blauwe kaas erover en bestrooi met de walnoten. Garneer met de achtergehouden tijm. Leg het brood opnieuw onder de grill tot de kaas gesmolten is.
Verdeel de soep over 6 kommen en leg de blauwekaascrostini erbovenop.