Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Meng in een kom 2 el dukkah* met het zout en de eiwitten. Leg op een bakplaat iedere rode biet op een hoopje van het zoutmengsel. Bedek de bieten met de rest van het zoutmengsel en zorg dat ze helemaal ‘ingepakt’ zijn. Bak de bietjes 45-60 minuten – afhankelijk van de grootte van de bieten – tot je er makkelijk een mes in kunt prikken. Neem uit de oven en laat ca. 10 minuten afkoelen.

2 Roer de yoghurt met de citroenschil, het citroensap, de ciderazijn, het knoflookpoeder, een snufje suiker en de verse kruiden tot een gladde dressing. Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik is.

3. Breek de zoutkorst open en pel de bietjes. Snijd ze in stukken en meng ze met de appel en de dressing. Bestrooi met de overige dukkah en serveer met knapperig stokbrood.

Dukkah maken: rooster voor de dukkah 1 el korianderzaad, ½ tl venkelzaad, ½ tl zwartepeperkorrels, ½ tl sesamzaad en ½ tl komijnzaad in een droge pan tot ze geuren. Stamp het mengsel in een vijzel fijn met 1 tl zeezout en 2 el geroosterde hazelnoten.

© olive Magazine / Immediate Media Foto’s: Kris Kirkham Receptuur: Adam Bush Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Natalie Thomson