Lees verder onder de advertentie
Bietjes in zoutkorst met yoghurtdressing
Gemiddeld
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Meng in een kom 2 el dukkah* met het zout en de eiwitten. Leg op een bakplaat iedere rode biet op een hoopje van het zoutmengsel. Bedek de bieten met de rest van het zoutmengsel en zorg dat ze helemaal ‘ingepakt’ zijn. Bak de bietjes 45-60 minuten – afhankelijk van de grootte van de bieten – tot je er makkelijk een mes in kunt prikken. Neem uit de oven en laat ca. 10 minuten afkoelen.
2 Roer de yoghurt met de citroenschil, het citroensap, de ciderazijn, het knoflookpoeder, een snufje suiker en de verse kruiden tot een gladde dressing. Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik is.
3. Breek de zoutkorst open en pel de bietjes. Snijd ze in stukken en meng ze met de appel en de dressing. Bestrooi met de overige dukkah en serveer met knapperig stokbrood.
Lees verder onder de advertentie