Bereiding

  1. Pureer de rode biet in een keukenmachine. Voeg 400 g khorasanmeel, de eieren en wat zout en peper toe en meng tot er een stevig deeg ontstaat. Voeg eventueel wat extra meel toe als het deeg te plakkerig is. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg ca. 30 minuten in de koelkast om te laten rusten.
  2. Haal het deeg uit de koelkast en bestuif je werkblad met meel. Snijd het deeg in vieren en rol ieder stuk met een deegroller uit tot een rechthoekige lap in dezelfde maat als je pastamachine. Haal een lap door de pastamachine op de wijdste stand en vouw dubbel. Haal hem met de ongevouwen kant nog een keer door de machine en vouw opnieuw. Doe dit vijf keer. Herhaal deze stappen met de overige lappen pastadeeg. Haal de lappen deeg nu op een steeds nauwere stand door de pastamachine tot de op een na nauwste stand. Bestuif het deeg daarbij af en toe met wat meel. Haal de dunne lappen deeg door de brede messen van de pastamachine om er tagliatelle van te maken.
  3. Kook de kalettes in een pan met ruim kokend water met zout ca. 3 minuten. Giet de kalettes af en spoel af onder koud stromend water.
  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knofl ook en de ansjovis toe en bak ca. 3 minuten. Zet het vuur hoger en voeg de slagroom, het citroensap, 25 g parmezaan
    en peper en zout toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de kalettes toe en verwarm nog even door.
  5. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water met wat zout in ca. 3 minuten gaar. Rooster intussen de walnoten ca. 3 minuten in een droge koekenpan en hak ze grof. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Meng de pasta met het bewaarde kookvocht door de saus. Verdeel over borden en garneer met de walnoten en wat parmezaan.

Je kunt gewone tarwebloem een op een vervangen door khorasanmeel. Om khorasanmeel of kamut te kopen kun je online bij een webshop zoeken, maar het is ook hier te koop. Meer leren over fermenteren, kefir, kamut en koji? Ga voor hetverse voorjaarsnummer van foodies!
© olive Magazine/Immediate Media Foto’s: Ant Duncan Receptuur: Genevieve Taylor Foodstyling: Sarah Cook Styling: Tony Hutchinson