Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

BBQ'en met Nick Toet: Big Mac

Big Mac

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de saus

Verder nodig

Nick Toet: "Nadat ik bij de Grote Gele M heb gegeten, voel ik me altijd een beetje vies. Ik voel me gebruikt door die vreselijke clown die daar rondhangt. Als ik mijn burger op heb en naar mijn auto loop, doe ik de walk of shame. MAAR NO MORE! Want je maakt de bekendste burger van die vent nu nog beter – en dan gewoon in je eigen keukentje. Zelfgemaakte buns, burgers en zelfs de Big Mac-saus. En geen walk of shame meer, dat is nog wel het lekkerst."

Bereiding

  1. Maak eerst de saus door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.

  2. Snijd uit 2 hamburgerbroodjes 4 middenstukken om straks tussen de andere hamburgerbroodjes te doen.

  3. Maak vervolgens de smashburgers of hamburgers gaat. Bak er maar 2 per keer en maak je Big Mac helemaal af voordat je aan de volgende begint.

  4. Klaar voor je broodje. Snijd een hamburgerbroodje doormidden en toast de onderkant, bovenkant en een van de middenstukken een beetje krokant op je kamado, BBQ of gasgrill.

  5. Verdeel wat ijsbergsla en ui over de onderkant van het broodje en gooi er ook wat saus op. Doe er nu een smashburger op. Leg het middenstuk erop en beleg opnieuw met wat ijsbergsla, uien en saus. Leg daar de tweede smashburger bovenop en top af met nog wat saus. De bovenkant van het broodje erop en KLAAR!

  6. Maak zo alle Big Macs.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (5 stemmen)
Uit het boek

BBQ’en met Nick

€ 27,50
cover BBQ'en met Nick

Lees verder onder de advertentie