
Birria tacos
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 5 uur wachttijdca. 5 u. wachttijd
Birria is echt een smaakbom: veel Mexicaanse kruiden, lekker lang gestoofd en de gedroogde pepers zorgen voor de authentieke smaak.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Snijd het vlees in blokjes van 2 centimeter en breng op smaak met zout en peper. Bak de blokjes aan in een grote braadpan met een scheut olijfolie en een klontje boter totdat ze rondom bruin zijn. Haal het vlees uit de pan en zet opzij voor later.
Hak de uien en knoflook fijn en de tomaten grof en verwijder de pitjes uit de gedroogde pepers. Gooi de ui en knoflook samen met de oregano, komijn en tomatenpuree in de pan en bak een paar minuten tot het lekker begint te ruiken. Doe de gehakte tomaat erbij, roer het water erdoor en laat nog ongeveer 10 minuten pruttelen, of tot de pepers zacht zijn.
Doe de inhoud van de pan over in een blender en blend tot een gladde saus.
Doe het vlees weer in de pan en leg een zeef boven op de pan. Druk de saus met een pollepel door de zeef en gooi de harde restjes weg.
Voeg dan de runderbouillon toe en breng aan de kook met de laurier, peperkorrels, het kaneelstokje, korianderzaad, de takjes tijm en azijn. Zet het vuur laag en laat 5 uurtjes zachtjes pruttelen met het deksel op de pan, totdat het vlees uit elkaar valt.
Verwijder op het laatst de laurierblaadjes, het kaneelstokje en de takjes tijm.
Super Simple, Very Tasty
€ 29,99









