Bereiding

  1. Snijd de salami in blokjes. Verhit 3 el olijfolie in een pan en bak er de salami op middelhoog vuur ca. 5 minuten in. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes.
  2. Week het brood in water. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Was de krulsla, schud hem goed droog en hak hem grof. Maak de tomaten schoon en snijd ze in stukken.
  3. Voeg de knoflook toe aan de salami en neem de pan van het vuur. Laat ca. 2 minuten staan en blus af met de rodewijnazijn. Was de oregano en de peterselie. Schud ze droog, pluk de blaadjes van de takjes en hak de blaadjes grof.
  4. Knijp het brood uit en scheur het in stukjes. Meng de tomaten, de sla, de ui, het brood, de oregano, de peterselie, de olijven en het salamimengsel in een grote kom. Breng de panzanella op smaak met zout en peper.
  5. Bestrooi de steaks met ruim zout en peper. Gril de steaks op een zeer hete barbecue ca. 3 minuten per zijde. Verplaats de steaks naar een koeler gedeelte op het grillrooster en laat 4-5 minuten rustig verder garen. Het vlees moet veerkrachtig maar niet hard aanvoelen.
  6. Neem het vlees van de barbecue, bedruppel het met 2 el olijfolie en dek het losjes af met aluminiumfolie. Laat ca. 3 minuten rusten. Serveer het vlees met de panzanella.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Zara Home (zarahome.com), eigen collectie