Bereiding

We nemen de MiniMax mee naar Toscane, waar we langs lokale adresjes reizen voor de lekkere ingrediënten waar Toscane om bekend staat. Net als in de rest van Italië is de Toscaanse keuken eenvoudig en puur. Dankzij de kwaliteit van de ingrediënten én de bereiding op de Big Green Egg worden gerechten bijna vanzelf bijzonder!

  1. Steek de EGG aan, plaats het gietijzeren grillrooster en laat de temperatuur oplopen tot ca. 275°C. Bestrooi het vlees aan beide kanten ruim met zout en gemalen peper. Gril het vlees in ca. 5-6 minuten aan beide zijden tot er een mooi grillpatroon op staat. Neem het vlees uit de EGG en leg apart.
  2. Zet de onderste schuif bijna dicht. Neem voorzichtig met de Grid Lifter het rooster uit de EGG. Strooi eventueel wat rooksnippers op de kooltjes. Plaats nu snel de convEGGtor en het gietijzeren grillrooster terug. Leg het vlees op het rooster en laat bij ca. 125°C rustig ca. 10-20 minuten garen. Controleer de kerntemperatuur vlakbij het bot; deze moet ca. 55°C zijn.
  3. Neem het vlees van het rooster en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie ca. 10 minuten rusten. Bedruppel met de olijfolie, snijd in plakken en serveer direct.

Lees hier alles over de Big Green Egg