Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Bistecca fiorentina

Bistecca fiorentina

In samenwerking met Big Green Egg.
  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Achterin de auto neem je de Big Green Egg MiniMax tijdens een vakantie of dagje uit gemakkelijk mee. Zo maak je overal waar je maar wil de lekkerste gerechten klaar op dit compacte buitenkooktoestel. De MiniMax is de jongste telg in de familie van Big Green Eggs. Iiiiinmiddels zijn er maar liefst zeven modellen, van Mini tot XXLarge. De MiniMax heeft het gebruiksgemak van een Mini en het grotere grilloppervlak van de small. Net als met de andere modellen kun je ermee grillen, stoven, koken, bakken en roken.

Bereiding

  1. Steek de EGG aan, plaats het gietijzeren grillrooster en laat de temperatuur oplopen tot ca. 275°C. Bestrooi het vlees aan beide kanten ruim met zout en gemalen peper. Gril het vlees in ca. 5-6 minuten aan beide zijden tot er een mooi grillpatroon op staat. Neem het vlees uit de EGG en leg apart.

  2. Zet de onderste schuif bijna dicht. Neem voorzichtig met de Grid Lifter het rooster uit de EGG. Strooi eventueel wat rooksnippers op de kooltjes. Plaats nu snel de convEGGtor en het gietijzeren grillrooster terug. Leg het vlees op het rooster en laat bij ca. 125°C rustig ca. 10-20 minuten garen. Controleer de kerntemperatuur vlakbij het bot; deze moet ca. 55°C zijn.

  3. Neem het vlees van het rooster en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie ca. 10 minuten rusten. Bedruppel met de olijfolie, snijd in plakken en serveer direct.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)