Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Bittere salade met ansjovisvinaigrette en peperoncino

Bittere salade met ansjovisvinaigrette en peperoncino

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor de dressing

Benodigdheden

  • slacentrifuge
  • vijzel
Tip van Willem
“Deze salade is ook erg lekker als antipasta met vleeswaren of kaas.”

Bereiding

  1. Was alle bladeren van de puntarelle, de radicchio, de rucola en de palmkool grondig. Slinger ze droog in een slacentrifuge en pluk of snijd ze in stukjes.

  2. Stamp voor de dressing in een vijzel de ansjovis en de knoflook tot een fijne pasta. Voeg de balsamicoazijn toe en meng goed door met een vork. Voeg nu al kloppend met de vork de olijfolie toe tot er een gebonden dressing ontstaat. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

  3. Meng de bladgroenten met genoeg dressing om alles te bedekken en verdeel over een schaal. Verdeel de rode peper over de salade. Geef de overgebleven dressing en wat knapperig brood erbij.

*Puntarelle is een groente uit de cichoreifamilie, net als witlof en radicchio. De krop heeft witte stengels en langwerpige, dunne bladeren en de groente heeft een ietwat bittere smaak. Kun je geen puntarelle vinden? Vervang het dan door raapsteeltjes of andijvie.

**Als je geen peperoncino kunt vinden kun je deze ook vervangen door een andere rode peper.

Per portie: 137 kcal | 3 g koolhydraten | 2 g eiwit | 13 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen Styling: Marijn Visser (Studio Rijn)

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)