Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
‘Bittere’ salade met witlof, roodlof, Gorgonzola en sinaasappeldressing

Salade met witlof, roodlof, Gorgonzola en sinaasappeldressing

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Fris, bitter en romig komen perfect samen in deze "bittere" salade. De knapperige blaadjes vormen een heerlijke basis, terwijl de pittige kaas en de frisse citrusdressing zorgen voor een perfecte balans. Een verrassende combinatie die zowel als voorgerecht als lichte lunch een succes is!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Fris, bitter en romig komen perfect samen in deze "bittere" salade. De knapperige blaadjes vormen een heerlijke basis, terwijl de pittige kaas en de frisse citrusdressing zorgen voor een perfecte balans. Een verrassende combinatie die zowel als voorgerecht als lichte lunch een succes is!

Bereiding

  1. Stamp voor de dressing de sjalot en de venkel zaadjes in een vijzel fijn. Voeg de mosterd, het citroensap en het sinaasappelsap toe en roer goed door elkaar. Klop er de olijfolie doorheen en breng op smaak met zout en peper. Roer de geraspte sinaasappelschil erdoorheen.

  2. Was alle slabladeren in ruim koud water en slinger ze goed droog in een slacentrifuge. Doe ze in een ruime kom met de helft van de dressing en hussel voorzichtig door elkaar.

  3. Verdeel de salade over diepe bordjes. Verdeel er de sinaasappelschijfjes en de Gorgonzola over. Bedruip met de overgebleven dressing. Serveer met knapperig brood.

Per portie: 358 kcal | 24 g koolhydraten | 10 g eiwit | 24 g vet

Receptuur: Willem van Santen Fotografie: Mitchell van Voorbergen Styling: Alex Hereijgers

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!