Bereiding

Het is Black Friday! In de Verenigde Staten is dit de dag na Thanksgiving Day. Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met speciale aanbiedingen.

Wij blijven niet achter! Naast een wel héle scherpe aanbieding delen we vandaag ook een heerlijk zwart recept. Gitzwarte pasta met parelmoeren schelpjes; deze vongole met romige saffraansaus en zwarte pasta is als een stilleven op je bord.

  1. Week de saffraan ca. 20 minuten in de witte wijn. Pel en snipper de ui. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in kokend water met wat zout.
  2. Spoel de vongole in een ruime hoeveelheid koud water met 1-2 el zout. Verhit de boter in een pan en fruit er de ui in. Blus af met de witte wijn met de saffraan en de slagroom. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten inkoken.
  3. Laat de vongole uitlekken en voeg ze toe aan de saus. Stoof de vongole 4-5 minuten in de saus. Giet de pasta af en laat hem uitlekken. Meng de olijfolie door de pasta en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over borden en schep er de vongole met de saus overheen.

Happy Black Friday!