Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
recepten uit het Midden-Oosten: Bladerdeegbroodjes met pittig lamsgehakt

Bladerdeegbroodjes met pittig lamsgehakt

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de tomatensaus

Voor de tahinsaus

Bereiding

  1. Doe voor de tomatensaus alle ingrediënten in een kleine pan en breng aan de kook. Kook 20-25 minuten op middelhoog vuur tot de saus ingedikt is. Laat afkoelen.

  2. Kneed het gehakt in een grote kom met 2 eieren, de peterselie, de ui, de knoflook, de pul biber, zout en peper. Draai 24 balletjes van het gehaktmengsel.

  3. Rol het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad af en snijd iedere rol in 12 vierkanten van ca. 8×8 cm.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Leg telkens een gehaktballetje in het midden van een deegvel, breng de vier hoeken naar elkaar toe en druk het deeg aan, zodat er een gesloten pakketje ontstaat. Leg de pakketjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts het laatste ei en bestrijk het deeg ermee. Bestrooi de pakketjes met het nigellazaad en bak ca. 25 minuten in de oven tot het deeg goudbruin en knapperig is.

  5. Verwarm de tomatensaus. Roer voor de tahinsaus de yoghurt en de tahin door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is. Besprenkel de broodjes met de tahinsaus. Serveer er de tomatensaus in een kommetje bij.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sabrina Ghayour Foto’s: Ant Duncan Styling: Iris Bromet Foodstyling: Sarah Cook

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)