Lees verder onder de advertentie
Blaff van zeebaars met zoete aardappels
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng het citroensap met 2 el olie en de cayennepeper. Wrijf de vismoten in met het mengsel en bestrooi ze met zout en peper. Laat de vis een nacht afgedekt marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de zoete aardappels, schil ze en snijd ze in grove stukken. Leg de zoete aardappels in een bakblik en meng ze met 2 el olie. Bestrooi ze met zout en peper. Rooster de zoete aardappels ca. 30 minuten in de oven.
Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel en snipper de knoflook. Was de peterselie en de tijm en hak ze grof. Doe de uien, de helft van de knoflook, de tijm, de peterselie, de rode peper en de laurierblaadjes met ca. 500 ml water in een pan en breng aan de kook. Laat het geheel ca. 10 minuten afgedekt op laag vuur trekken.
Leg de vismoten in de hete bouillon en laat ze 6-7 minuten op laag vuur garen. Voeg als de vis gaar is de resterende knoflook, de olijfolie en het limoensap toe. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de blaff* heet met de geroosterde zoete aardappels.
Lees verder onder de advertentie