Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Blaff van zeebaars met zoete aardappels

Blaff van zeebaars met zoete aardappels

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng het citroensap met 2 el olie en de cayennepeper. Wrijf de vismoten in met het mengsel en bestrooi ze met zout en peper. Laat de vis een nacht afgedekt marineren in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de zoete aardappels, schil ze en snijd ze in grove stukken. Leg de zoete aardappels in een bakblik en meng ze met 2 el olie. Bestrooi ze met zout en peper. Rooster de zoete aardappels ca. 30 minuten in de oven.

  3. Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel en snipper de knoflook. Was de peterselie en de tijm en hak ze grof. Doe de uien, de helft van de knoflook, de tijm, de peterselie, de rode peper en de laurierblaadjes met ca. 500 ml water in een pan en breng aan de kook. Laat het geheel ca. 10 minuten afgedekt op laag vuur trekken.

  4. Leg de vismoten in de hete bouillon en laat ze 6-7 minuten op laag vuur garen. Voeg als de vis gaar is de resterende knoflook, de olijfolie en het limoensap toe. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de blaff* heet met de geroosterde zoete aardappels.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)