Bereiding

Blanquette de veau oftewel kalfs-blanquette, is een prachtig klassiek Frans gerecht. Alleen de naam al… Met dit recept haal je een stukje Franse cuisine in huis. Bon appetit!

  1. Doe de kalfspoulet in een pan met 1,5 l water en het groentebouillonblokje. Breng het geheel rustig aan de kook en schuim de bouillon goed af. Was de wortel. Pel de ui en steek er de kruidnagels in. Voeg de wortel en de ui toe aan de bouillon. Laat het geheel in ca. 1 uur en 30 minuten tegen de kook aan gaar worden.
  2. Smelt de boter in een ruime pan. Roer de bloem door de boter en gaar de roux tot hij loslaat van de pan. Laat de roux afkoelen. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Was de peterselie, schud hem goed droog en hak hem fijn.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Schep het vlees, de ui en de wortel uit de pan en gooi de ui en de wortel weg. Giet de hete bouillon bij de afgekoelde roux en roer het geheel glad. Breng aan de kook en voeg de champignons toe. Laat al roerend ca. 5 minuten koken.
  4. Giet de pasta af, meng hem met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Leg de pasta in een grote schaal. Verdeel het kalfsvlees over de pasta. Breng de saus op smaak met zout, peper en veel nootmuskaat. Voeg de slagroom en het citroensap toe. Neem de pan van het vuur, roer de eidooiers erdoorheen en giet de saus over het vlees. Bestrooi met de gehakte peterselie en serveer direct.

Per portie: ca. 953 kcal
74 g eiwit | 39 g vet | 74 g koolhydraten