Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Cover voor Blauwebessenmeringue

Blauwebessenmeringue

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 125°C / hetelucht: 100°C / gas: nvt). Klop het eiwit met het citroensap stijf. Voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe. Blijf kloppen tot een stevig schuim ontstaat.

  2. Was de blauwe bessen. Hak 50 g blauwe bessen grof. Spatel de maizena en de gehakte bessen voorzichtig door het schuim. Strijk het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot 2 cirkels.

  3. Droog de meringue ca. 1 uur en 30 minuten in de oven. Laat bij voorkeur de ovendeur op een kiertje staan. Neem de meringue uit de oven en laat hem afkoelen. Serveer de meringue met slagroom en de overige bessen.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)