Bleekselderijsalade met blauwe bessen en paprika
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Schil de paprika met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Doe de paprika met de olijfolie in een pan en verhit ca. 15 minuten op laag vuur tot de paprika zacht wordt.
Snijd de onderkant van de bleekselderij en was de stengels in koud water. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes.
Giet de paprika af en bewaar 3 el van de olie. Meng de bleekselderij met de paprika en de helft van de tijm en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over borden. Bestrooi met de pijnboompitten en verdeel er de blauwe bessen over. Meng de bewaarde olie met het citroensap en druppel het mengsel over de salades.