Bereiding

  1. Kook de aardappels in de schil in een pan met kokend water en wat zout in 20-25 minuten gaar. Giet af en laat iets afkoelen. Pel de schil van de aardappels. Stamp de aardappels met de room en een flinke snuf zout en peper fijn. Spatel de bloedworst en de kaas erdoorheen. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  2. Schil voor de appelmoes de appels, verwijder het klokhuis en hak het vruchtvlees in stukken. Doe de appel met de boter, de suiker en de azijn in een pan, breng aan de kook en kook op laag vuur tot de appel helemaal zacht is. Roer af en toe door. Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine glad.
  3. Draai van het aardappel-worstmengsel 15 balletjes. Doe de bloem, het ei en het paneermeel elk in een kom. Wentel de balletjes eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. Haal ze daarna nog een keer door het ei en door het paneermeel. Zet de bitterballen ca. 10 minuten in de vriezer.
  4. Vul een (frituur)pan voor maximaal ⅓ met olie en verhit tot ca. 180°C of tot een klein stukje brood er in 30 seconden goudbruin in kleurt. Frituur de bitterballen, eventueel in porties, in 3-4 minuten goudbruin en knapperig in de hete olie. Laat kort uitlekken op keukenpapier en serveer met de appelmoes.

Per stuk: ca. 187 kcal
6 g eiwit | 12 g vet | 14 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe & Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Alexander Breeze Foodstyling: Amber de Florio