
Bloemige summer rolls
Eenvoudig
55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd
Bereiding
Roer in een kom de pindakaas, de sojasaus, de mirin, de chilisaus, het limoensap, de honing en 40 ml heet water door elkaar tot een gladde dipsaus.
Kook de rijstvermicelli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg alle ingrediënten klaar en vul een grote kom met heet water. Dip een rijstvel ca. 10 seconden in het water, tot hij wat zachter en flexibeler is. Leg op een bevochtigd werkblad en leg snel 3-4 eetbare bloemen dichtbij een van de randen. Leg er 3 halve garnalen, 1 muntblaadje, wat vermicelli, wat sla, wat gember, wat wortel en wat koriander op.
Rol met vochtige handen het rijstvel met de vulling tot halverwege op. Klap de zijkanten eroverheen en rol door, zodat de summer roll dicht is. Herhaal met de rest van de ingrediënten. Leg de summer rolls die klaar zijn met wat ruimte ertussen op een plank en dek af met een vochtige theedoek. Serveer met de dipsaus.