Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Bloemige summer rolls

Bloemige summer rolls

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Aantal personen
4

Ingrediënten

Eetbare bloemen
Eetbare bloemen maken je gerecht niet alleen mooier, ze voegen er ook een subtiele smaak aan toe. Oost-Indische kers lijkt qua smaak wat op waterkers en is erg lekker in salades. Vlierbloesem heeft een frisse, bloemige smaak en is lekker in nagerechten en drankjes of om in alcohol te laten trekken.

Bereiding

  1. Roer in een kom de pindakaas, de sojasaus, de mirin, de chilisaus, het limoensap, de honing en 40 ml heet water door elkaar tot een gladde dipsaus.

  2. Kook de rijstvermicelli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg alle ingrediënten klaar en vul een grote kom met heet water. Dip een rijstvel ca. 10 seconden in het water, tot hij wat zachter en flexibeler is. Leg op een bevochtigd werkblad en leg snel 3-4 eetbare bloemen dichtbij een van de randen. Leg er 3 halve garnalen, 1 muntblaadje, wat vermicelli, wat sla, wat gember, wat wortel en wat koriander op.

  3. Rol met vochtige handen het rijstvel met de vulling tot halverwege op. Klap de zijkanten eroverheen en rol door, zodat de summer roll dicht is. Herhaal met de rest van de ingrediënten. Leg de summer rolls die klaar zijn met wat ruimte ertussen op een plank en dek af met een vochtige theedoek. Serveer met de dipsaus.

Per portie: 437 kcal | 60 g koolhydraten | 15 g eiwit | 14 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Mowie Kay Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Livia Abraham

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)