Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Recepten met komijn: bloemkool-komijnpakora met raita

Bloemkool-komijnpakora met raita

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de raita

Bereiding

  1. Rasp voor de raita de komkommer grof. Meng de geraspte komkommer met wat zout en laat ca. 15 minuten uitlekken in een vergiet. Verhit intussen de olie in een pannetje en bak er de mosterdzaadjes in tot ze ‘poppen’. Neem van het vuur, voeg de knoflook toe aan de pan en fruit hem kort in de restwarmte. Laat afkoelen. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Meng de komkommer, de yoghurt, de peper, de munt en het oliemengsel door elkaar. Breng eventueel op smaak met wat zout.

  2. Maal voor de pakora de bloemkool, in porties, in een keukenmachine tot stukjes van ca. ½ cm. Maak de bloemkool niet te fijn, hij mag een beetje grof blijven. Meng de bloemkool met de sjalot, de specerijen, het zout en het kikkererwtenmeel. Voeg een klein scheutje water toe en kneed het geheel tot een stevige massa. Maak er met je handen ca. 16 platte schijfjes van, ze hoeven niet mooi gevormd te zijn.

  3. Verhit een laag frituurolie van ca. 8 cm in een ruime pan tot ca. 160°C. Frituur de pakora, in porties, in 5-6 minuten goudbruin en krokant. Laat kort uitlekken op keukenpapier en serveer de pakora met de raita.

Per portie: 596 kcal | 26 g koolhydraten | 14 g eiwit | 47 g vet

Foto's en receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)