Bloemkool-komijnpakora met raita
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Rasp voor de raita de komkommer grof. Meng de geraspte komkommer met wat zout en laat ca. 15 minuten uitlekken in een vergiet. Verhit intussen de olie in een pannetje en bak er de mosterdzaadjes in tot ze ‘poppen’. Neem van het vuur, voeg de knoflook toe aan de pan en fruit hem kort in de restwarmte. Laat afkoelen. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Meng de komkommer, de yoghurt, de peper, de munt en het oliemengsel door elkaar. Breng eventueel op smaak met wat zout.
Maal voor de pakora de bloemkool, in porties, in een keukenmachine tot stukjes van ca. ½ cm. Maak de bloemkool niet te fijn, hij mag een beetje grof blijven. Meng de bloemkool met de sjalot, de specerijen, het zout en het kikkererwtenmeel. Voeg een klein scheutje water toe en kneed het geheel tot een stevige massa. Maak er met je handen ca. 16 platte schijfjes van, ze hoeven niet mooi gevormd te zijn.
Verhit een laag frituurolie van ca. 8 cm in een ruime pan tot ca. 160°C. Frituur de pakora, in porties, in 5-6 minuten goudbruin en krokant. Laat kort uitlekken op keukenpapier en serveer de pakora met de raita.