Bloemkoolgratin met braadworst en noten-kaaskorst
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Doe de bloemkool en de aardappels in een pan en zet ze onder met koud water. Voeg wat zout toe en breng het geheel aan de kook. Kook in ca. 15 minuten gaar.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd de braadworst in stukken van ca. 3 cm. Verhit 1 el boter in een koekenpan en bak er de stukken worst ca. 5 minuten in. Verdeel de stukken worst over een ingevette ovenschaal.
Giet de aardappels en de bloemkool af en stoom ze even droog. Voeg de melk en 1 el boter toe en stamp het geheel fijn. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verdeel het mengsel over de worst en strijk glad.
Hak de noten grof. Rasp de kaas grof. Verdeel de noten en de kaas over de ovenschaal en bak het geheel 5-10 minuten in de oven.