Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Bloemkoolkroketjes

Bloemkoolkroketjes

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes. Kook de bloemkool in ca. 20 minuten gaar in ruim water met zout. Giet hem af en laat uitlekken. Stamp de bloemkool fijn.

  2. 2 Schil de aardappels en kook ze in ca. 25 minuten gaar in ruim water met zout. Rasp de kaas. Giet de aardappels af en laat ze uitlekken. Stamp de aardappels tot een puree. Voeg de melk en de boter toe en meng goed. Roer er de bloemkoolpuree en de geraspte kaas door. Breng op smaak met zout en peper. Laat de massa afkoelen in de koelkast.

  3. 3 Klop het ei los. Verdeel het afgekoelde mengsel in porties. Haal eerst door het ei, daarna door de panko. Frituur de kroketjes 3-4 minuten in olie van ongeveer 180°C. Lekker met een frisse salade en mosterdmayonaise.

Per portie: 303 kcal | 19 g koolhydraten | 9 g eiwit | 21 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)