Bloemkoolsoep met krentenbroodcrouton
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit ze in 1 el olie. Voeg een snufje nootmuskaat toe en roer goed door. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Doe deze bij het uienmengsel, samen met 800 ml kippenbouillon. Kook hem in ca. 15 minuten gaar. Voeg de room toe en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
Kook de eieren in 5-6 minuten halfzacht. Spoel ze koud. Hak de peterselie fijn. Snijd de sneetjes brood kleiner en smeer ze in met 1 el olie. Rooster ze ca. 5-10 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3).
Pel en halveer de eieren. Serveer de soep met de croutons en de eieren. Bestrooi met de peterselie.