Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Bloemkoolsoep met krentenbroodcrouton

Bloemkoolsoep met krentenbroodcrouton

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit ze in 1 el olie. Voeg een snufje nootmuskaat toe en roer goed door. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Doe deze bij het uienmengsel, samen met 800 ml kippenbouillon. Kook hem in ca. 15 minuten gaar. Voeg de room toe en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.

  2. Kook de eieren in 5-6 minuten halfzacht. Spoel ze koud. Hak de peterselie fijn. Snijd de sneetjes brood kleiner en smeer ze in met 1 el olie. Rooster ze ca. 5-10 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3).

  3. Pel en halveer de eieren. Serveer de soep met de croutons en de eieren. Bestrooi met de peterselie.

Per portie: 275 kcal | 13 g koolhydraten | 9 g eiwit | 21 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)