Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Bloemkoolstamppot met chorizo

Bloemkoolstamppot met chorizo

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ca. 20 minuten in water met wat zout. Maak ondertussen de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Voeg de bloemkool na ca. 15 minuten koken toe aan de aardappels.

  2. 2. Snijd de chorizo in dunne plakjes. Maak de bieslook schoon, schud hem droog en snijd hem fijn. Giet de aardappels en de bloemkool af en laat ze kort droogstomen. Stamp het geheel met een pureestamper grof en roer er de boter, de chorizo en de bieslook doorheen. Breng de stamppot op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Per portie: 414 kcal | 24 g koolhydraten | 21 g eiwit | 25 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)