Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
blondie aardbeienroomijs

Blondie met aardbeienroomijs

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Splijt voor het ijs het vanillestokje en schraap er het merg uit. Verwarm de melk met het vanillemerg in een pannetje. Kluts de eidooiers met 250 g suiker. Schenk de warme melk al roerend
    bij de dooiers. Schenk het geheel terug in de pan en verwarm al roerend tot 78°C. Neem van het vuur en roer er de slagroom doorheen. Laat helemaal afkoelen in de koelkast.

  2. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukken. Bestrooi de aardbeien met 50 g suiker en laat ca. 40 minuten staan. Draai de crème in een ijsmachine tot romig ijs.

  3. Dep de aardbeien voorzichtig droog met keukenpapier en verwijder de overtollige suiker. Voeg de aardbeien op het laatst toe aan het roomijs. Schep het roomijs in een afsluitbare bak en zet minimaal 3 uur in de diepvries.

  4. Verwarm voor de blondie de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Smelt 125 g boter en meng hem in een kom met de basterdsuiker, de kristalsuiker, de vanillesuiker en het ei. Roer tot een glad mengsel. Voeg de bloem en het zout toe en spatel voorzichtig en niet te lang tot een beslag.

  5. Hak de witte chocolade grof. Schep het beslag in een met boter ingevet en met bakpapier bekleed bakblik (ca. 20×30 cm). Druk de stukken witte chocolade in het beslag. Bak de blondie ca.
    40 minuten in de oven.

  6. Neem de blondie uit de oven en laat hem op een rooster helemaal afkoelen in het bakblik. Neem de blondie met behulp van het bakpapier uit het bakblik en snijd hem in vierkante stukken. Serveer met het aardbeienroomijs.

Foto’s: Eddy Haitjema foodstyling&receptuur: Willem van Santen styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Dille & Kamille (dille-kamille.nl), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)