Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Blondie

Blondie

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 16

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Smelt 125 g boter en meng hem in een kom met de lichte basterdsuiker, de kristalsuiker, de vanillesuiker en het ei. Roer tot een glad mengsel. Voeg de bloem en het zout toe en spatel voorzichtig tot een beslag. Meng niet te lang.

  2. Hak de walnoten, de pure chocolade en de witte chocolade grof. Spatel voorzichtig de helft van de walnoten en de helft van de chocolade door het beslag. Schep het beslag in een ingevet en met bakpapier bekleed bakblik. Strooi de overige walnoten en de chocolade over het beslag. Bak de blondie ca. 40 minuten in de oven.

  3. Neem de blondie uit de oven en laat hem op een rooster helemaal afkoelen in het bakblik. Neem de blondie met behulp van het bakpapier uit het bakblik en snijd hem in vierkante stukken.

© Fotografie: Stephan van Raay / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)