Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Blote billetjes in het gras met rookworst

Blote billetjes in het gras met rookworst

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Blote billetjes in het gras is een recept dat volgens Oma Kathusa absoluut niet kan ontbreken in een kookboek over stamp- en stoofpotjes. Ze was dan ook erg verbaasd toen bleek dat niet iedereen dit gerecht kent. Gelukkig kan nu iedereen genieten van Oma Kathusa’s ‘blote billetjes’.

Bereiding

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg de aardappels toe en kook in 20 minuten gaar.

  2. Kook in een andere pan de snijbonen in 5 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten de witte bonen toe. Giet daarna af.

  3. Bereid ondertussen de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en fruit in 3 minuten glazig.

  5. Giet de aardappels af, voeg de roomboter toe en stamp tot een puree.

  6. Roer de snijbonen, witte bonen, knoflook en ui door de puree en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met een halve rookworst per persoon.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Oma’s stamp- & stoofpotjes

€ 21,99
oma's stamp- en stoofpotjes