Blote billetjes in het gras met rookworst
Eenvoudig4 personen25 minuten bereiden
Blote billetjes in het gras is een recept dat volgens Oma Kathusa absoluut niet kan ontbreken in een kookboek over stamp- en stoofpotjes. Ze was dan ook erg verbaasd toen bleek dat niet iedereen dit gerecht kent. Gelukkig kan nu iedereen genieten van Oma Kathusa’s ‘blote billetjes’.
Ingrediënten
- 900 g kruimige aardappels (geschild en in blokjes)
- 450 g snijbonen (in dunne reepjes)
- 400 g witte bonen (uit blik of pot - uitgelekt en afgespoeld)
- 2 rookworsten
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 el roomboter
- zeezout en versgemalen zwarte peper
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg de aardappels toe en kook in 20 minuten gaar.
- Kook in een andere pan de snijbonen in 5 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten de witte bonen toe. Giet daarna af.
- Bereid ondertussen de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en fruit in 3 minuten glazig.
- Giet de aardappels af, voeg de roomboter toe en stamp tot een puree.
- Roer de snijbonen, witte bonen, knoflook en ui door de puree en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met een halve rookworst per persoon.

Uit het boek
Oma’s stamp- & stoofpotjes