![Cover voor Blueberrymuffins](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2017/02/3-1.jpg)
Blueberrymuffins
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Minimale inspanning, maximaal resultaat; het beslag kort mengen levert de lekkerste muffins op. Leuk voor op tafel tijdens de brunch!
Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Vet het muffinblik in met boter en bestuif met zelfrijzend bakmeel. Meng in een kom 300 g zelfrijzend bakmeel met de suiker en een snufje zout.
2. Smelt 75 g boter. Kluts het ei en voeg de melk en de gesmolten boter toe. Schenk het melkmengsel bij het meelmengsel en roer in ca. 5 korte bewegingen tot een beslag. Er mogen nog zichtbare klontjes in het beslag zitten.
3. Roer kort de bevroren bessen door het beslag. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak ze in 20-25 minuten goudbruin in de oven.