Bereiding

  1. Zodra de procureur gaar maar nog niet knapperig is, zet je de oventemperatuur op 260°C. Schenk het braadvet in een kom en meng er een royale hoeveelheid bruine basterdsuiker en een beetje zout door – het moet korrelig, net zo dik als honing en meer zoet dan zout zijn, maar je moet het zout wel kunnen proeven. Bestrijk het vlees rondom met dit mengsel. Zet het vlees weer in de oven en braad het onafgedekt tot de suiker gekaramelliseerd is en mooi glanst.
  2. Serveer de bo ssäm met sla, rijst, kimchi en gember-lente-uisaus (meng een paar scheuten neutrale olie, een handvol gesneden lente-uitjes en een kleine lepel gemberpoeder in een kom en verhit ze 1 minuut in de magnetron op de hoge stand. Klop er zout, vissaus en/of sojasaus, zoetmiddel (agavesiroop, kristalsuiker of iets anders) en azijn (sherryazijn of blanke azijn zijn beide lekker) naar smaak door. Voeg meer lente-uitjes of gemberpoeder toe als de smaak niet sterk genoeg is).

Dit gerecht maak je op het moment dat je al gebraden procureur hebt. In het boek “Thuis koken” lees je alle tips van David Chang.

Thuis koken

Uit het boek:

Thuis koken
€29,99