Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Bo ssäm

Bo ssäm

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Om te serveren

David: “Mijn versie van bo ssäm – een met zout en suiker ingewreven, langzaam gebraden procureur, geserveerd met verschillende bijgerechten – was een van de meest gemaakte gerechten in mijn Momofuku-kookboek. Dit recept is een iets meer gestroomlijnde versie daarvan. Omdat je al een gebraden procureur hebt (zonder suiker weliswaar), doe je alleen de laatste stap: een saus maken met het vloeibare vet, suiker en zout, die je over de bovenkant kunt schenken voor een gelijkmatig, knapperig korstje. Je kunt experimenteren met deze saus door chipotles, of gemalen koriander en komijn, of welke smaken je ook wilt toe te voegen.”

Bereiding

  1. Zodra de procureur gaar maar nog niet knapperig is, zet je de oventemperatuur op 260°C. Schenk het braadvet in een kom en meng er een royale hoeveelheid bruine basterdsuiker en een beetje zout door – het moet korrelig, net zo dik als honing en meer zoet dan zout zijn, maar je moet het zout wel kunnen proeven. Bestrijk het vlees rondom met dit mengsel. Zet het vlees weer in de oven en braad het onafgedekt tot de suiker gekaramelliseerd is en mooi glanst.

  2. Serveer de bo ssäm met sla, rijst, kimchi en gember-lente-uisaus (meng een paar scheuten neutrale olie, een handvol gesneden lente-uitjes en een kleine lepel gemberpoeder in een kom en verhit ze 1 minuut in de magnetron op de hoge stand. Klop er zout, vissaus en/of sojasaus, zoetmiddel (agavesiroop, kristalsuiker of iets anders) en azijn (sherryazijn of blanke azijn zijn beide lekker) naar smaak door. Voeg meer lente-uitjes of gemberpoeder toe als de smaak niet sterk genoeg is).

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Thuis koken

€ 29,99
Cover thuis koken