Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
boerenboter

Boerenboter

  • Eenvoudig

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de slagroom in een luchtdichte, afsluitbare pot. Roer de crème fraîche erdoorheen en sluit de pot af. Laat de room 4 dagen bij kamertemperatuur fermenteren. In de crème fraîche zitten levende melkzuurbacteriën  die de melksuikers zullen omzetten in melkzuur en heerlijke aroma’s.

  2. Zet de, nu dik geworden, room ca. 2 uur in de koelkast. Doe de dikke room in een kom en klop het met een mixer tot het korrelig wordt.

  3. Zet de mixer op een lagere stand om spetteren te voorkomen en blijf kloppen tot er een grote klomp boter aan je mixer zit en je een kom vol met echte karnemelk hebt.

  4. Kneed de klomp boter onder een stromende koude kraan tot het water helder is. Weeg de boter en kneed er 1,2% zout doorheen (1,2 gram zout per 100 gram boter).

  5. Doe de boter in een botervloot of afsluitbaar bakje en zet hem koel weg, maar niet in de koelkast.

Receptuur: Christian Weij, Foto: Maarten Weij

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)