Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Boerencake

Boerencake

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal plakken boerencake
20

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
  • 1 satéprikker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 170°C / hetelucht: 150°C). Klop de boter met de suiker en het zout in de kom van een staande mixer in ca. 10 minuten licht en luchtig. Vet intussen een cakeblik in en bekleed eventueel met bakpapier.

  2. Voeg één voor één de eieren toe en klop telkens goed door tot al het ei is opgenomen. Spatel na het laatste ei rustig de patentbloem, zelfrijzend bakmeel en als laatste de slagroom erdoorheen. Roer niet langer dan nodig is.

  3. Vul het bakblik met het cakebeslag en strijk enigszins glad. Bak de cake in ca. 1 uur en 15 minuten gaar in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is door hem in het midden van de cake te steken. Komt de satéprikker er droog uit? Dan is de boerencake gaar. Kleeft er nog beslag aan de prikker? Zet hem dan nog 5-10 minuten in de oven.

Per portie (20): 249 kcal | 26 g koolhydraten | 4 g eiwit | 15 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)