Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Bombay aardappelburgers met mangochutney

Bombay aardappelburgers met mangochutney

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Deze burgers zijn geïnspireerd op Bombay aardappels – een populair Indiaas gerecht van gekruide, gebakken aardappels.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Deze burgers zijn geïnspireerd op Bombay aardappels – een populair Indiaas gerecht van gekruide, gebakken aardappels.

Bereiding

  1. Meng de ui met het limoensap in een kleine kom en laat trekken. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit er de lente-ui in ca. 5 minuten zacht in. Doe de lente-ui samen met de aardappels, de geroosterde groenten en de currypasta in een kom, breng op smaak met zout en peper en prak alles met een vork of pureestamper tot een samenhangende massa. Vorm van het mengsel met je handen 4 grote burgers.

  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak er de burgers, evt. in porties, 3-4 minuten per zijde in tot ze goudbruin en knapperig zijn. Leg de burgers op een bord en houd ze warm.

  3. Verhit weer een scheutje olie in de pan en bak er van de eieren 4 spiegeleieren in. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Serveer iedere burger met een spiegelei, 1 el chutney, wat rode ui en korianderblaadjes.

Per portie: 396 kcal | 34 g koolhydraten | 13 g eiwit | 22 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Cassie Best Foto’s: Neil Watson Foodstyling: Myles Williamson Styling: Luis Pera

Wat vind jij van dit recept?

2 / 5.0 (1 stem)