Bombay aardappelburgers met mangochutney
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng de ui met het limoensap in een kleine kom en laat trekken. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit er de lente-ui in ca. 5 minuten zacht in. Doe de lente-ui samen met de aardappels, de geroosterde groenten en de currypasta in een kom, breng op smaak met zout en peper en prak alles met een vork of pureestamper tot een samenhangende massa. Vorm van het mengsel met je handen 4 grote burgers.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak er de burgers, evt. in porties, 3-4 minuten per zijde in tot ze goudbruin en knapperig zijn. Leg de burgers op een bord en houd ze warm.
Verhit weer een scheutje olie in de pan en bak er van de eieren 4 spiegeleieren in. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Serveer iedere burger met een spiegelei, 1 el chutney, wat rode ui en korianderblaadjes.