Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor Bonensalade met artisjokken, olijven en munt

Bonensalade met artisjokken, olijven en munt

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de borlottibonen 1 nacht in koud water. Giet de bonen af en doe ze in een pan. Giet er koud water overheen en breng aan de kook. Laat de bonen in ca. 40 minuten rustig gaar koken.

  2. Halveer de citroen en pers het sap uit 1 helft. Doe het citroensap met 1 el olijfolie, een snufje zout en 500 ml water in een pan. Snijd de stelen tot 1 cm onder de bloem van de artisjokken af en snijd de bovenkant van de bloemen af. Pel de buitenste bladeren ervan af en snijd de artisjokken in vieren. Doe de stukken artisjok direct in de pan en kook de artisjokken in 15-20 minuten beetgaar.

  3. Dop de tuinbonen en blancheer ze ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Spoel de tuinbonen onder koud stromend water en dop ze ‘dubbel’. Giet de borlottibonen en de artisjokken af en laat ze even afkoelen.

  4. Pluk de muntblaadjes van de takjes. Scheur de plakken parmaham in stukken. Meng alle ingrediënten met 1 el olijfolie en het sap van ½ citroen. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met brood.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)