Bonenstamppotje met pancettakip
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was de snijbonen en de sperziebonen en snijd ze in smalle stukken. Meng de bonen goed met het zout in een grote gesteriliseerde pot. Stamp de bonen stevig aan tot er pekelwater ontstaat en sluit de pot goed af met een deksel. Bewaar de bonen maximaal 6 maanden op een donkere, koele plek.
Schil voor de stamppot de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Spoel de gezouten bonen ca. 20 minuten in koud water. Kook ze ca. 5 minuten in kokend water.
Halveer de kipfilets. Wikkel elk stuk kip in 2 plakken pancetta. Verhit 2 el boter. Bak er de kip in ca. 15 minuten rondom goudbruin in. Giet de gezouten bonen af en laat ze uitlekken.
Giet de aardappels af en stoom ze kort droog. Stamp de aardappels fijn en meng er 2 el boter en de crème fraîche doorheen. Meng de gezouten bonen en de witte bonen in tomatensaus door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
Serveer het bonenstamppotje met de kip in pancetta.