Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Borlottibonen met tomaat en polenta

Borlottibonen met tomaat en polenta

  • Gemiddeld

  • ca. 12 uur bereidingstijdca. 12 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de bonen minimaal 12 uur in koud water.

  2. Pel en snipper de uien. Was de bleekselderij en snijd hem fijn. Was de tomaten en snijd ze in blokjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit er de ui en de bleekselderij ca. 5 minuten in. Voeg de bonen, de tomaten en de laurierblaadjes toe. Leg het deksel op de pan en stoof de bonen in ca. 1 uur op laag vuur gaar.

  3. Pel en snipper de knoflook. Breng de melk met de knoflook en de bouillonblokjes aan de kook. Voeg al roerend de polenta toe en kook de polenta in 3-4 minuten tot een dikke massa. Neem de polenta van het vuur en roer er de boter doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Breng de bonen op smaak met zout en peper. Verwijder de laurierblaadjes. Verdeel de polenta over borden en schep er de bonen op. Rasp de parmezaan eroverheen.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)