
Borrelbrood met Saint-Nectaire en rozemarijn
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Je kunt het borrelbrood prima voorbereiden, dat maakt dit recept dan ook ideaal voor kerst, pasen of een andere feestelijke borrel. Vul het borrelbrood met de kaas en bewaar tot 1 dag in de koelkast. Je hoeft het dan alleen nog maar in de oven te schuiven vlak voor de gasten arriveren.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Snijd het brood kruislings in tot op ca. 3 cm van de onderkant en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de
rozemarijn in de inkepingen; het mag een beetje uitsteken. Snuhd de kaas in dunne plakjes; dit gaat het makkelijkst als hij goed koud is. Vul de inkepingen in het brood met de kaas. Bedruip met de olijfolie. Bestrooi met wat grof zeezout. Bak het brood ca. 15 minuten in de oven, tot het knapperig en goudbruin is en de kaas lekker is gesmolten. Serveer direct.Maak de borrelplank af met ander lekkers, zoals toast, verschillende noten, rozijnenbrood, vijgencompote, filet americain en cornichons. Wij schonken er een heerlijke sherry bij. Geniet ervan!









