Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Borsjtsj

Borsjtsj

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit er de biet, de ui, de winterpeen en de selderij met een snuf zout ca. 10 minuten in tot de groenten zacht beginnen te worden. Roer regelmatig en voeg evt. een scheutje water toe als de groenten dreigen aan te branden. Voeg de laurierblaadjes, de zwarte peper, de bouillon en de tomaten toe en breng alles aan de kook.  Kook ca. 20 minuten op laag vuur. Voeg de aardappels toe en kook ca. 20 minuten verder tot alle groenten en de aardappels zacht zijn.

  2. Roer de kool erdoorheen en kook nog ca. 5 minuten tot de kool zacht maar nog een beetje stevig is. Breng de soep op smaak met zout en peper en roer de azijn erdoorheen. Schenk de soep in kommen en garneer met een lepel zure room en wat verse dille.

Per portie: 353 kcal | 41 g koolhydraten | 15 g eiwit | 12 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Adam Bush Foto’s: Danielle Wood Styling: Faye Wears

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)