Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Bospaddenstoelensoep met marsala en crostini

Bospaddenstoelensoep met marsala en crostini

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Willem: “Zuurdesembrood maak je met, je raadt het al, een zuurdesemstarter. Maar om die te maken heb je tijd en geduld nodig. Ben jij dit jaar degene waarbij de starter al mooi op tijd staat te bubbelen in de keuken, klaar voor gebruik? Deel je starter met de mensen om je heen, dan zetten ze in een handomdraai dit mooie en bijzondere brood op tafel. Zoek op foodiesmagazine.nl op zuurdesem.”

Bereiding

  1. Giet ca. 250 ml kokend water over het eekhoorntjesbrood en laat het ca. 1 uur weken.

  2. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit er de sjalot ca. 4 minuten in. Voeg de knoflook en de verse bospaddenstoelen toe en bak 6-7 minuten tot de paddenstoelen geslonken en goudbruin zijn. Bestrooi de paddenstoelen met zout en peper en voeg de tijm en de laurierblaadjes toe. Blus af met de marsala en laat in ca. 1 minuut wat verdampen. Giet de hete bouillon erbij.

  3. Giet het eekhoorntjesbrood af maar vang het vocht op. Snijd het eekhoorntjesbrood in kleine stukjes en voeg samen met het weekvocht toe aan de soep. Breng de soep aan de kook en kook ca. 25 minuten.

  4. Bestrijk intussen de plakken desembrood met olijfolie en bestrooi met de parmezaan. Zet ca. 5 minuten onder de grill in de oven tot het brood goudbruin en knapperig is en de parmezaan mooi gegratineerd is.

  5.  Haal de laurierblaadjes uit de soep. Roer de peterselie erdoorheen en breng de soep op smaak met het citroensap en eventueel extra zout en peper. Verdeel de soep over kommen en serveer de desemcrostini in of bij de soep.

Per portie: 249 kcal | 22 g koolhydraten | 12 g eiwit | 10 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)