Bospaddenstoelensoep met marsala en crostini
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Giet ca. 250 ml kokend water over het eekhoorntjesbrood en laat het ca. 1 uur weken.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit er de sjalot ca. 4 minuten in. Voeg de knoflook en de verse bospaddenstoelen toe en bak 6-7 minuten tot de paddenstoelen geslonken en goudbruin zijn. Bestrooi de paddenstoelen met zout en peper en voeg de tijm en de laurierblaadjes toe. Blus af met de marsala en laat in ca. 1 minuut wat verdampen. Giet de hete bouillon erbij.
Giet het eekhoorntjesbrood af maar vang het vocht op. Snijd het eekhoorntjesbrood in kleine stukjes en voeg samen met het weekvocht toe aan de soep. Breng de soep aan de kook en kook ca. 25 minuten.
Bestrijk intussen de plakken desembrood met olijfolie en bestrooi met de parmezaan. Zet ca. 5 minuten onder de grill in de oven tot het brood goudbruin en knapperig is en de parmezaan mooi gegratineerd is.
Haal de laurierblaadjes uit de soep. Roer de peterselie erdoorheen en breng de soep op smaak met het citroensap en eventueel extra zout en peper. Verdeel de soep over kommen en serveer de desemcrostini in of bij de soep.