Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Bosvruchtentaart

Bosvruchtentaart

  • Eenvoudig

Aantal taarten
1

Ingrediënten

Voor de garnering

Benodigdheden

  • hoge springvorm (ø 18 cm)
Een overheerlijke taart met bosvruchten! Superfeestelijk en een absoluut spektakelstuk.
Gebruik je een oven?
Verwarm de oven voor op 175 °C en bak de taart 60 minuten.

Bereiding

  1. Mix de eieren met de suiker licht en luchtig. Mix de olie erdoor. Zeef het bakmeel erboven en mix erdoor. Meng het citroensap en de -rasp erdoor. Hussel de blauwe bessen om met de bloem en schep ze voorzichtig door het beslag. Vet de bakvorm in met olie en schep het beslag erin. Bak de cake in de airfryer op 160 °C in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, haal hem eruit en laat verder afkoelen op een rooster.

  2. Doe voor de garnering de mascarpone in een kom en mix kort. Voeg de slagroom en suiker toe en mix alles tot een stijve room. Schep in een spuit zak met rond spuitmondje. Snijd de cake horizontaal in 3 lagen. Leg de middelste laag cake op een bord. Spuit hierop een laagje room en strijk het glad met een paletmes. Snijd 60 gram frambozen doormidden en verdeel ze over de room. Leg hierop de bovenste laag van de cake, met de iets bolle kant naar beneden. Spuit hierop weer een laagje room en strijk het glad met een paletmes. Snijd 60 gram aardbeien in plakjes en verdeel ze over de room. Leg hierop de onderste laag van de cake, met de snijkant naar beneden. Spuit een laagje room op de bovenkant en vul eventuele gaten aan de zijkant van de taart in. Strijk glad met een paletmes. Versier de bovenkant van de taart met het resterende fruit en wat munt.

  3. Zet de taart in de koelkast tot ongeveer 15 minuten voor je hem serveert.

Per portie: 619 kcal | 31 g koolhydraten | 19 g eiwit | 49 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Bakken in de airfryer

€ 20,00
Bakken in de airfryer