Boterbonen en courgette in citroensaus met olijven-walnootsalsa
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm voor de olijven-walnootsalsa de oven voor op 160°C. Verdeel de walnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de noten 20-25 minuten in de oven tot ze goed geroosterd zijn. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen. Snijd de walnoten fijn.
Meng in een kom de walnoten met de bosui en de rasp en het sap van een citroen. Voeg de olijven, de peterselie en de olijfolie toe. Proef, en breng op smaak met zout en peper.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg in porties de courgette toe en bak aan beide kanten goudbruin. Zorg ervoor dat de pan niet te vol zit en dat de plakken niet over elkaar heen liggen; als dat wel het geval is dan stoomt de courgette gaar in eigen vocht zonder kleur te krijgen en dat wil je niet.
Voeg bij de laatste batch de knoflook toe en bak deze 2 minuten mee. Doe alle courgette terug in de pan en breng het geheel flink op smaak met zout en peper. Voeg de boterbonen toe en laat warm worden op middelhoog vuur. Plet dan een stuk of 20 bonen om straks een extra romige saus te krijgen.
Voeg de boter toe en laat deze smelten. Roer de rasp en het sap van de citroen erdoor. Je zult zien dat er nu een waterige botersaus ontstaat. Zet het vuur iets hoger en houd de pan in beweging om de dunne saus in te laten koken tot een mooi gebonden botersaus. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Je eet dit gerecht warm of op kamertemperatuur. Verdeel de courgette, boterbonen en de saus over een mooie serveerschaal. Lepel er vlak voor het serveren flink wat olijven-walnotensalsa overheen.