Boterige gesmoorde groene groenten
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de venkelknollen in 6-8 parten, afhankelijk van het formaat. Schil de aardappels en snijd ze doormidden, of in stukken van 3 cm als ze groot zijn. Snijd de courgette in ongelijke stukken van 3 cm.
Verhit 3 eetlepels extra vierge olijfolie in een grote hapjespan met dikke bodem op halfhoog vuur. Bak de venkelparten 5 minuten, tot ze aan beide kanten licht goudbruin zijn; keer af en toe.
Bak de knoflook en het gemalen korianderzaad 1 minuut mee. Voeg de aardappels, oregano, ½ biologische citroen in dunne schijfjes en 150 ml extra vierge olijfolie toe, samen met 250 ml koud water (of genoeg om de groenten onder te zetten) en een flinke snuf zeezoutvlokken.
Doe het deksel erop, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuten sudderen. Voeg dan de stukken courgette toe en lekker veel versgemalen zwarte peper samen met de groene groenten. Smoor ze 10-15 minuten, tot alles zacht is. Groenten die langer nodig hebben kun je beter al tegelijk met de courgette toevoegen, en groenten die sneller gaar zijn, zoals erwten, alleen de laatste 5 minuten.
Schep de groenten met wat van de bouillon in kommen. Garneer met een schep dikke yoghurt en een extra kneepje citroensap, wat gehakte peterselie en dille en nog wat zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper.