Boterkoek voor één persoon
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
Kneed in een kom de suiker, boter, bloem en een snuf zout door elkaar tot het een soort van samenkomt tot een deeg. Kneed het niet te lang, als je al veel stukken hebt die aan elkaar plakken zit je goed. Kneed je langer, dan wordt de koek straks taai. Druk het deeg in een taartvorm en trek er met een vork een ruitjespatroon in.
Kluts in een kom de olijfolie samen met de melk en strijk dit mengel met een kwastje over je boterkoek. Het patroontje blijft het best zichtbaar in de koek als je hem eerst even 30 minuten in de koelkast zet, maar als je daar geen tijd voor hebt is het niet erg. Bak de boterkoek 15 minuten of tot de bovenkant goudbruin is. Laat helemaal (het liefst minimaal een paar uur) afkoelen voordat je hem eet.