Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Bramenpizza

Bramenpizza

  • Gemiddeld

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Dit recept ziet er misschien lang uit, maar dat komt vooral door de levendige beschrijvingen van Ella. De moeite waard om te lezen!

Bereiding

  1. Maak het deeg met de hand of in een tafelmixer met deeghaak. Zeef beide soorten meel in een vrij grote kom of de kom van je tafelmixer. Roer de gist erdoor, maak een kuiltje in het midden en voeg het warme water en de 2 eetlepels olijfolie toe. Roer het mengsel kort en laat het even staan. Strooi het zout erover ensteek je handen erin (je weet hoe je moet kneden: vouw het deeg om en om tot het gluten zich uitrekt en er een deeg ontstaat) of zet de tafelmixer met deeghaak op de laagste stand. Kneed het mengsel 10 minuten met de hand of 8 minuten met de machine. En dan… ben je klaar. Vet een kom in met olie en leg het deeg erin (ik vet de kom van de mixer na het kneden in). Dek de kom af met een schone theedoek en zet hem ca. 4 uur op een warme plek.

  2. Maak intussen de saus als je die zelf maakt en snijd de andere ingrediënten.

  3. Je kunt natuurlijk alles wat je wilt op de pizza leggen. Het is jouw pizza. Maar de hier vermelde ingrediënten zijn geschikt en iedereen kan ze zelf toevoegen. De flespompoen is zalig: rooster het karwijzaad in een droge pan tot het geurig is. Voeg de pompoen toe met en een flinke scheut olie. Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en bak de pompoen 15 minuten. Roer af en toe. Snijd de paddenstoelen en saucisson in plakken. Snijd of scheur de kaas in stukken.

  4. Als je pizza zo knapperig moet worden als de pizza’s die je in Rome bij een kraam koopt, verhit je de oven een uur van tevoren tot de hoogst mogelijke temperatuur, zoals Felicity Cloake aanraadt. (Dit werkt goed, maar je verbruikt wel veel stroom, en de wereld vergaat heus niet als je dit niet doet en de oven gewoon 15-20 minuten van tevoren aanzet.) Verhit ook een bakplaat of pizzasteen in de oven.

  5. Haal de theedoek van de kom deeg en maak een werkvlak vrij: maak een werkvlak waar het deeg op past schoon, bestuif het met meel en pak je deegroller. Verdeel het deeg in twaalf gelijke stukken. Vorm een bal van elk stuk deeg en doe er zes, tenzij je een menigte moet voeden, in een diepvrieszak om ze direct in de vriezer te leggen.

  6. Neem een bal deeg en vorm hier met een gruwelijke combinatie van duwen, trekken en uitrollen je pizzabodem van. Zo dun als je wilt. Toe dan, nog iets dunner. De vorm doet er niet toe als hij maar op je bakplaat past. De mijne zijn bijna altijd rechthoekig.

  7. Trek ovenhandschoenen aan en haal de hete bakplaat of pizzasteen uit de gloeiend hete oven. Leg hem op het fornuis, een onderzetter of een ander hittebestendig oppervlak. Pas op, hij is echt heel heet. Keer je pizzabodem met een combinatie van geluk en onverwachte handigheid op de hete bakplaat. Verdeel de saus of pesto en de topping erover.

  8. Zet de pizza voorzichtig 6 minuten in de zeer hete oven of 12 minuten in een minder hete oven. Zet borden of houten planken klaar. Ovenhandschoenen aan: de ene pizza eruit en de volgende erin.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Midnight Chicken

€ 29,99
Midnight Chicken