Bereiding

*Zoek mooie groene brandnetels uit, zonder gele blaadjes of bruine plekken. Met dikke handschoenen ben je er zeker van dat het plukken geen pijnlijke zaak wordt, maar je kunt de planten ook onder aan de steel vastpakken en lostrekken. Alleen de bovenkant van de blaadjes prikken en dat blijven ze doen totdat ze gekookt zijn. Pluk geen brandnetels die langs de kant van de weg groeien in verband met uitlaatgassen.

  1. Was de brandnetels en schud ze goed droog. Pluk de brandnetelblaadjes van de stelen (met handschoenen). Pel en snipper de ui. Laat de kikkererwten uitlekken. Verhit 1 el boter in een pan en fruit er de ui in. Voeg de kikkererwten toe en bak ze ca. 2 minuten mee.
  2. Voeg 1 l water, de slagroom en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat het geheel ca. 15 minuten rustig koken. Voeg de brandnetelblaadjes toe en laat nog ca. 1 minuut koken. Voeg 1 el boter toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct.

Foto’s: foodies