Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
bisque

Bisque met brandy en basilicumroom

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Laat de kreeft of krab ontdooien en hak hem grof. Pel de ui en snijd hem in ringen. Snijd de bleekselderij in stukjes. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Was de tijm en schud hem goed droog.

  2. 2. Verhit 2 el boter in een grote pan en bak er op hoog vuur de gehakte kreeft ca. 4 minuten in. Voeg de ui, de bleekselderij en de knoflook toe en bak nog ca. 3 minuten. Blus het geheel af met de brandy en laat ca. 2 minuten inkoken.

  3. 3. Voeg de gepelde tomaten, de bouillon, de tijm, de cayennepeper en de slagroom toe. Breng aan de kook en kook ca. 30 minuten op laag vuur.

  4. 4. Pluk de blaadjes van het basilicum en stamp ze fijn in de vijzel. Roer er de olijfolie doorheen. Snijd het stokbrood in blokjes en bak ze in 2 el boter goudbruin en krokant.

  5. 5. Pureer de soep grof. Schenk de soep door een zeef en druk met een pollepel goed het vocht erdoorheen. Verwarm de soep opnieuw en voeg de garnalen toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over kommen en besprenkel met de basilicumolie. Bestrooi met de croutons.

Per portie: 800 kcal | 23 g koolhydraten | 28 g eiwit | 63 g vet

Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)