Brioche met komijn en gezouten citrusboter
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Klop 300 g boter met de suiker romig. Voeg de boter geleidelijk al knedend toe aan het deeg en kneed nog ca. 5 minuten door. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg op een warme plaats ca. 2 uur rijzen.
Tik voorzichtig wat lucht uit het deeg en zet het afgedekt ca. 1 uur in de koelkast.
Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad kort door en vorm er een rol van ca. 20 cm van. Leg het deeg in een ingevet en met bloem bestoven cakeblik. Splits het resterende ei. Bestrijk het deeg met de eidooier en laat het op een warme plek ca. 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor. Bak het briochebrood 30-40 minuten in de oven. Verlaag eventueel na ca. 20 minuten de oventemperatuur (elektrisch: 175°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 3).
Rasp van alle drie de citrusvruchten de schil. Meng de citrusschil door 250 g boter en breng op smaak met grof zeezout en grofgemalen peper. Schep de boter op een stuk bakpapier en vorm er een rol van. Bewaar de boter in de koelkast. Serveer het briochebrood met de citrusboter.