Bereiding

Verwarm de melk tot hij lauw is en los er de gist en het zout in op. Kluts 5 eieren en meng ze door de melk. Zeef 500 g bloem in een kom en voeg het komijnzaad toe. Voeg het melkmengsel toe en kneed met de deeghaken van een handmixer in ca. 15 minuten tot een soepel deeg.

  1. Klop 300 g boter met de suiker romig. Voeg de boter geleidelijk al knedend toe aan het deeg en kneed nog ca. 5 minuten door. Dek de kom af  met een vochtige doek en laat het deeg op een warme plaats ca. 2 uur rijzen.
  2. Tik voorzichtig wat lucht uit het deeg en zet het afgedekt ca. 1 uur in de koelkast.
  3. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad kort door en vorm er een rol van ca.  20 cm van. Leg het deeg in een ingevet en met bloem bestoven cakeblik. Splits het resterende ei. Bestrijk het deeg met de eidooier en laat het op  een warme plek ca. 45 minuten rijzen.
  4. Verwarm de oven voor. Bak het briochebrood 30-40 minuten in de oven. Verlaag eventueel na ca. 20 minuten de oventemperatuur (elektrisch: 175°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 3).
  5. Rasp van alle drie de citrusvruchten de schil. Meng de citrusschil door 250 g boter en breng op smaak met grof zeezout en grofgemalen peper. Schep de boter op een stuk bakpapier en vorm er een rol van. Bewaar de boter in de koelkast. Serveer het briochebrood met de citrusboter.